Kilpikonnat

Meillä on kolme maakilpikonnaa sekä kaksi reevesinkilpikonnaa. Tässä linkki kuvagalleriaan, missä lisää kuvia kilpikonnistamme: Kilpikonna kuvia

KREIKANMAAKILPIKONNA


Ride (Eu-tod. nro: 11-T-007)
Laji: Kreikanmaakilpikonna (Testudo hermanni boettgeri)
Syntynyt: 5.2000, Slovenia
Sukupuoli: Naaras
Omistaja: Elina Hirvonen

Ride on ensimmäinen oikea lemmikkini. Oli meillä toki kalojakin, mutta silloin en ymmärtänyt niiden päälle yhtään mitään. Ride tuli minulle vuonna 2002, jolloin se painoi vain 40g, kun nykyään painoa löytyy reilu 600g. Ride on todella sosiaalinen kilpikonna, se harvoin säikähtää ihmistä ja yleensä kun menee vessaan (konnat asuvat kylpyhuoneen lattialla), niin Ride juoksee jostain katsomaan, saisiko ruokaa muiden vielä vetäessä hirsiä.
Ride on minulle kaikista tärkein lemmikki, koska se on se ensimmäinen <3

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dooris (Eu-tod. nro: FI 14-T-015)
Laji: Kreikanmaakilpikonna (Testudo hermanni boettgeri)
Syntynyt: 2000, Slovenia
Sukupuoli: Naaras
Omistaja: Elina Hirvonen

Dooris muutti meille 25.5.2014 Espoosta. Dooris on kaunis ja iloinen kilppari, joka ei turhia pelkää :) Oikein mukavan oloinen konna, tarkempaa kuvausta tulossa jahka tutustumme paremmin :)


BALKANIN KANNUSKILPIKONNA


Tytti-Kyllikki
Laji: Balkanin kannuskilpikonna (Testudo graeca ibera)
Syntynyt: 1998?
Sukupuoli: Naaras
Omistaja: Elina Hirvonen

Tytti-Kyllikki tuli meille vuonna 2005. Ostimme sen kreikankilpikonnana, mitä se ei tosiaankaan ole. Halusin Ridelle kaverin ja tämmöinen sattui vastaan. Silloin emme tienneet konnien papereista tai laillisuudesta mitään, joten ostimme Tytin ilman papruja. Se on siis salakuljetettu Suomeen. Mutta ihana tyyppi Tytti on ja se toimii oikein hyvin lemmikkinä ja Riden kaverina :) Tosiaan nämä kaksi asuvat yhdessä, koska ovat niin kauan asuneet ilman ongelmia ja nämä ovatkin Riden kanssa oikein hyviä kaveruksia :)